Bemutatkozás

Mindenki szeretné helyesen, önazonosan élni az életét. Igyekszünk rendben tartani a kapcsolatainkat, a családunkat, karrierünket és saját magunkkal való kapcsolatunkat. Mégis gyakran érezhetjük úgy, hogy valami nincs rendben. Hogy olyannyira próbálunk lavírozni a mindennapi felelősségek és emberi kapcsolatok között, hogy elveszíthetjük közben önmagunkat. 

Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor a változás szükséges vagy elkerülhetetlen. Fejlődni szeretnénk vagy valamely problémánktól szabadulnánk. Pszichológusi munkám során segítek ezen problémákat körüljárni. Közösen ránézünk a kialakult helyzetre, és megkeressük azt az utat, amely a fejlődését, előrelépését szolgálja. Az ülések során önismerete fejlesztésével segítek javulást hozni az élete bármely területén, életminőségében vagy kapcsolataiban.

Image
Image

Hitvallásom

Hiszek abban, hogy az életünk során adódó nehézségek a teljes lényünket érintik, így a tanácsadási folyamat során igyekszem holisztikusan, azaz testi-lelki-szellemi szinten vizsgálni a helyzetet, bármilyen problémából induljunk is ki.

Fontos számomra, hogy klienseimet a legjobb szakmai tudásom szerint, az érvényben lévő jogi és szakmai szabályozásoknak megfelelően lássam el. A fejlődését azzal támogatom, hogy önmagamat is folyamatosan képezem, szakmai szupervízió mellett dolgozom.

Amiben segíthetek

Munkám során jellemzően a 20-as, 30-as korosztállyal foglalkozom, akik szorongással, életvezetési nehézségekkel, pályaválasztási kérdésekkel, párkapcsolati problémákkal, korai kiégéssel küzdenek, esetleg az önismeretüket szeretnék mélyíteni, vagy önbizalmukat növelni.

Kiemelt területeim:

 • Magánéleti és életvezetési nehézségek, önismeret mélyítése
 • Krízisek, jelentős érzelmi megterhelést jelentő élethelyzetek
 • Önértékelési problémák – belső erőforrások feltérképezése
 • Párkapcsolati gondok
 • Szorongásoldás kognitív módszerekkel
 • Stresszkezelés
 • Kapunyitási pánik, jövőtől való szorongás
 • Munkahelyi gondok kezelése
 • Karrierben való elakadások feltárása
 • Kiégés kezelése
 • Kommunikációs problémák kezelése, kommunikációs készségek fejlesztése, konfliktuskezelés

Akiktől a legtöbbet tanultam

Ács Mónika Eszter, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus: aki megmutatta számomra, hogyan lehet megteremteni a segítői beszélgetés alapjait, és mélyíteni egy-egy folyamatot, a feltétlen odafigyelés és a belső dinamika feltérképezése által.

Lőrik Dóra, pszichoterapeuta: Dóra segített megtanítani önmagam mélyebb megértését és a feltétel nélküli bizalom, megértés fontosságát.

Dr. Rapcsányi Éva: megtanította, hogy egy-egy szó, megfelelő kérdés rengeteg belső értéket vagy sérelmet tud felszabadítani.

Akik inspirálnak

Nicole LePera, pszichológus: holisztikus szemlélete a mentális egészség javítása kapcsán azonos a hitvallással, amit magam is képviselek. 

Dr. Máté Gábor,
pszichiáter: a traumával kapcsolatos elméletei, önreflektivitása és saját sérülékenysége megmutatása mindig inspirál arra, hogy magam is hasonló hitvallás mentén képviseltessem magam a szakmában.

Dr. Almási Kitti
, klinikai szakpszichológus: könyvein, előadásain és hitvallásán keresztül megmutatta, hogyan lehet igazán hatni a szavakon és önmagunkon keresztül.

Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus: személyén keresztül sokat tanultam a kedvesség, feltétel nélküli elfogadás és a bizalomteljesség fontosságáról.

Eric Berne, pszichiáter: egyetemi tanulmányaim alatt Berne munkássága volt rám legnagyobb hatással. A látásmódja, amivel megközelíti az emberi kapcsolatokat, a mai napig szolgál erőforrásként munkám során.

Képzettségeim

Iskolai végzettség

2017-2019
Pszichológia mesterképzés (MA)
Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem

2013-2017
Pszichológia alapképzés (BA)
Pécsi Tudományegyetem

Egyéb képzések

2020
MBCT Mindfullness Alapú Kognitív Terápia (sajátélmény)
Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület

2020
OH kártya instruktor
Németh Lóránd, klinikai szakpszichológus, tréner

2020
WÉK Stresszkezelési tréning (sajátélmény)
Williams Életkészségek Program

2019
Tréner képzés
Magyar Pszichológus Trénerek Egyesülete
Balogh Péter, tanácsadó szakpszichológus, tréner

Módszerspecifikus képzések

2020 – folyamatban
Kognitív viselkedésterápiás konzultáns
Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület

2020 – folyamatban
Integratív Hipnoterapeuta Módszerspecifikus képzés
Dr. Daubner Béla Kiképző Pszichoterapeuta, szupervízor.
Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus integratív hipnoterapeuta képzés.

Önismereti tevékenységek

2020 – folyamatban
Pszichodinamikus pszichoterápiás önismeret
Lőrik Dóra, pszichoterapeuta, Magyar Pszichoanalítikus Egyesület

2020 – 2022
Pszichodráma - 150 óra csoportos önismeret
Dr Rapcsányi Éva, pszichiáter, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervizor, Magyar Pszichodráma Egyesület tanulmányi bizottságának elnöke

Rólam mondták

Kérdésem van

A honlap tartalmai a pszichoedukációs céllal készülnek, nem helyettesíthetik a személyre szabott tanácsadást, terápiás kezelést. 

A honlapon található tartalmakat, információkat szerzői jog védi, csak írásbeli beleegyezéssel használhatóak fel.

A honlap képi tartalmának forrása az Unsplash oldal. További tájékoztatásért kérem, keresse fel a weboldalt.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelmi irányelveink megtalálhatók az Adatvédelmi nyilatkozatban, ami a weboldal láblécében érhető el.